Espumisan® capsule reprezintă un medicament bine-cunoscut şi verificat, utilizat pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor gastrointestinale, cauzate de excesul de gaze în tractul alimentar, de exemplu, în flatulenţă

Ingredientul activ din Espumisan® este simeticona. Simeticona acţionează prin scăderea tensiunii superficiale a bulelor de gaz, astfel că acestea pot fi absorbite mai uşor prin peretele intestinal.

 

Espumisan® capsule
Ameliorare rapidă şi ajutor în înlăturarea disconfortului
  • Espumisan® conţine 40 mg de simeticonă care distruge şi dispersează eficient acumulările de gaze din tractul gastrointestinal, reducînd senzaţia de plenitudine şi presiune abdominală.
Ajută în stabilirea diagnosticului ultrasonografic corect
  • Espumisan® capsule este recomandat pentru pregătirea pacientului pentru procedurile de diagnostic ale organelor cavităţii abdominale.
Bine tolerat
  • Espumisan® conţine simeticonă care are o acţiune locală, nu sistemică, astfel acesta poate fi utilizat concomitent cu alte medicamente.
  • Espumisan® capsule conţine o substanţă chimic inertă, astfel încît poate fi utilizat fără restricţii legate de sănătate sau de vîrstă, chiar şi timp de mai mulţi ani*, fără risc de supradozaj.
  • Espumisan® capsule nu conţine zahăr şi poate fi administrat diabeticilor sau pacienţilor cu tulburări de digestie a glucozei.
  • Simeticona nu este absorbită din tractul gastrointestinal; substanţa activă se elimină sub formă nemodificată, astfel acest preparat poate fi folosit în timpul sarcinii şi în perioada de lactaţie.

*În prezenţa acuzelor gastrice noi şi/sau persistente, este indicat consultul medicului. Acesta va investiga faptul dacă există vreo patologie ascunsă care ar necesita alt tratament.

Administrare uşoară
  • Capsulele de Espumisan® sunt mici şi uşor de înghiţit.

Are stresul influenţă asupra flatulenţei?

Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze ale flatulenţei. Lucrul sub presiunea timpului, lipsa odihnei sau mesele consumate în grabă au o influenţă negativă asupra funcţionării sistemului digestiv.

Ce alimente pot fi cauza flatulenţei?

Funcţionarea bună a sistemului nostru digestiv depinde în mare parte de ceea ce mîncăm. Unele alimente sau feluri de mîncare pot contribui considerabil la dezvoltarea flatulenţei, acest fapt trebuie să fie luat în consideraţie la planificarea dietei.

IMS Health