Espumisan®... pentru tratamentul flatulenţei

Colica abdominală la bebeluşi

Colica se dezvoltă mai mult la copiii mici, aşa-numita “colica abdominală la sugari”. Crizele colicative de obicei apar seara; copilul este agitat şi îşi trage picioruşele spre burtică, abdomenul său devine tensionat. Copilul devine foarte iritabil şi deseori plînge în situaţii incomfortabile.

 

Magnitudinea problemei dureroase

Magnitudinea problemei dureroase

Colica la copiii mici este o tulburare frecventă ce poate apărea în etapele timpurii ale vieţii bebeluşului (deseori apare la vîrsta de cîteva săptămîni şi poate dura pînă la 5 luni); aceasta afectează 10-30% copii. La 80% dintre ei, primele simptome apar chiar începînd cu cea de-a doua săptămînă de viaţă.

 

De ce bebeluşii au colică abdominală?

De ce bebeluşii au colică abdominală?

Colica abdominală la bebeluşi se manifestă prin iritabilitate, crize de agitaţie şi plîns puternic, prelungit, la fel ca şi prin simptome clare ce indică disconfortul gastric (copilul îşi trage picioruşele în sus şi are un abdomen tensionat). Mulţi cercetători încă mai investighează cauzele acestei probleme. A fost sugerat că riscul colicii este de două ori mai mare la copiii cu mame fumătoare. Colica abdominală de asemenea este favorizată de: alergia la proteina din laptele de vacă, intoleranţa la lactoză şi…de stresul copilului şi al părinţilor lui.

 

Cum să tratăm colica abdominală la bebeluşi?

Cum să tratăm colica abdominală la bebeluşi?

Colica abdominală este o tulburare temporară care dispare în timp de la sine. Cînd aceasta are loc, părinţii pot încerca să amelioreze simptomele copilului. În primul rind, aceştia trebuie să-şi păstreze calmul. Un copil ce plînge trebuie îmbrăţişat, ţinut sau purtat în braţe. Masajul sau compresele calde pot reduce tensiunea abdominală şi susţine funcţiile sale. Se pot administra ceaiuri carminative şi relaxante ce conţin chimen dulce sau muşeţel. Copilului i se mai pot da și picături orale ce conţin simeticonă, precum Espumisan® L.

 

Espumisan® L - medicamentul antiflatulenţă preferat!

Notă: dacă apar simptome noi şi/sau persistă, acestea trebuie investigate clinic de către doctor.