Espumisan®... pentru tratamentul flatulenţei

Ce este flatulenţa şi pe cine afectează aceasta?

400_facts-flatulence_1

Flatulenţa reprezintă o senzaţie de distensie intestinală de către gaze. Alte denumiri ale acestei patologii sunt: aerenterectazie sau gaze. Cele mai frecvente simptome ale flatulenţei, descrise de către pacienţii afectaţi, sunt: disconfortul abdominal şi senzaţia de ”prea plin”, garguimente intestinale sonore, iar uneori chiar şi durere.

Flatulenţa îl poate afecta pe oricine, indiferent de vîrstă, modul de viaţă sau starea sănătății.

 

Cum apare flatulenţa?

Care sunt cauzele balonării?

Flatulenţa este cauzată de către excesul de gaze acumulate în organism. La o persoană sănătoasă, tractul gastrointestinal poate conţine în mod constant de la 150 la 200 ml de gaze care includ: azot (11-92%), oxigen (0-11%), bioxid de carbon (3-54%), hidrogen (0-86%), metan (0-86%), şi altele, precum acizi organici volatili şi hidrogen sulfurat (0-1%). Organismul îi înlătură prin intermediul sistemului respirator, difuziei sangvine, utilizării de bacterii şi excreţiei. Aproximativ 600-1400 ml dintre aceste gaze ies afară zilnic…în timpul eructaţiei.

Aproximativ 476 – 1491 ml de gaze sunt eliminate regulat prin rect în fiecare zi. În caz de tulburări gastrointestinale, această cantitate creşte.

 

Care este problema?

Care este problema?

Flatulența este una dintre cele mai frecvente simptome gastro-intestinale raportate în timpul consultaţiilor la medic. Amploarea acestei probleme rămâne necunoscută. Pe de o parte, flatulența nu este recunoscută, deoarece este o problemă stânjenitoare, pe de alta, este ignorată şi de medici şi de pacienţi, fiind considerată un simptom neimportant. Deşi nu există consens în rândul medicilor în ceea ce priveşte cauzele flatulenței, aceştia citează următorii factori "favorizanţi": alimentaţia incorectă, sedentarismul, afecţiunile gastrointestinale şi metabolice, reacţiile adverse ale anumitor medicamente sau cauze psihogene, de exemplu constipaţia prelungită şi stresul intens. O cauză frecventă a afecţiunilor asociate flatulenței este, de asemenea, neeliminarea intenţionată a gazelor, din cauza constrângerilor sociale.

 

Cum se tratează flatulenţa?

Cum poţi proceda dacă ai balonare?

Pentru a trata flatulenţa, în primul rînd trebuie să înlăturăm cauzele. La început, trebuie modificate dieta şi modul de viaţă. Specialiştii recomandă limitarea alimentelor ce stimulează producerea de gaze, cum ar fi fasolea, varza sau ceapa crudă. Trebuie de asemenea să evităm mesele picante şi prăjite. Mîncarea trebuie consumată pe îndelete, într-o atmosferă lipsită de stres. Persoanele cu probleme digestive trebuie să consume deseori condimente şi ierburi ce reglează funcţia intestinală, de exemplu chimen dulce, ghimbir, mentă, muşeţel sau frunze de laur. În tratamentul flatulenţei, simeticona este de asemenea o opţiune. Mecanismul de acţiune al simeticonei constă în scăderea tensiunii superficiale sau distrugerea bulelor de gaze. Gazele eliberate din aceste bule sunt uşor absorbite sau eliminate din organism.

 

Gazele mai creează probleme…în timpul USG

FĂRĂ PREGĂTIRE - DUPĂ PREGĂTIREA CU ESPUMISAN®

La unii pacienţi ce au efectuat o ultrasonografie abdominală necesită examinări repetate din cauza cantităţii mari de gaze în stomac şi intestine. Pentru a elimina gazele, poate fi utilizat un astfel de preparat antiflatulenţă, cum ar fi Espumisan® care distruge eficient bulele de gaze eliminate şi ameliorează considerabil vizibilitatea organelor abdominale la USG.

Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră referind acumulările de gaze posibile în stomac și intestine înainte de USG.