Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și afecțiunile medicale

Ce este gastrita?

Gastrita este inflamarea mucoasei stomacului. Poate avea numeroase cauze și poate debuta brusc, dar poate dispărea la fel de repede. Simptomele obișnuite sunt dureri toracice și abdominale, vărsături care conțin sânge și balonare. Dacă gastrita cronică trece neobservată pentru un timp lung, poate cauze alte probleme de sănătate.

Ce este enterocolita?

Enterocolita este o altă afecțiune care vizează tractul dumneavoastră digestiv. Similar cu gastrita, pereții și mucoasa intestinului subțire și ai colonului sunt inflamați, cauzând mai multe simptome precum febră, umflare la nivelul abdomenului, greață și probleme digestive. Copiii au sisteme digestive subdezvoltate și, de aceea, sunt mai predispuși la atacurile bacteriilor. Acest lucru poate agrava problemele.

În alte cazuri, la adulți, poate apărea din cauza infecțiilor sau ca o reacție la antibiotice puternice care pregătesc terenul pentru alte bacterii care atacă sistemul dumneavoastră digestiv slăbit. De asemenea, și bacteriile utile din colonul dumneavoastră sunt distruse de antibiotice, lăsând loc pentru ca alte tipuri de bacterii să aibă acces, să se răspândească și să cauzeze infecție.

Când apar gastrita și enterocolita?

Gastritele pot fi cauzate de medicamentele utilizate pentru ameliorarea durerii, cum sunt, de exemplu, cele pe bază de ibuprofen, operații recente ale stomacului sau tratamente radioactive. Deși nu cauzează gastrite, afecțiunile preexistente, precum boala celiacă și alergiile alimentare pot înrăutăți situația. Deficitul de vitamina B12, consumul de alcool și medicamente, precum și nivelurile ridicate de stres pot exacerba gastrita.

Cel mai frecvent element declanșator pentru enterocolită este infecția bacteriană. Binecunoscuta bacterie E. coli a fost asociată cu această afecțiune. Consumul de antibiotice poate slăbi sistemul digestiv și poate distruge bateriile utile din intestin, favorizând infecția, pe măsură ce sistemul dumneavoastră rămâne fără apărare împotriva atacurilor. Așa cum am menționat mai sus, sistemul imunitar și digestiv subdezvoltat al copiilor este considerat o cauză, deși este nevoie de mai multe studii.

Când să consultați un medic?

În cazul enterocolitelor, medicul ar putea să efectueze mai multe investigații, inclusiv scanări CT, RMN și alte tehnici imagistice. De aceea, este foarte important să contactați personalul medical. Este important să consultați un medic când apare febra, umflarea abdomenului, diaree, vărsături, oboseală și o stare generală de rău. De asemenea, sunt posibile simptome suplimentare, precum sângerarea rectală.

Pentru a diagnostica gastrita, sunt necesare analize de sânge și scaun pentru a verifica anumite tipuri de bacterii și pentru a stabili un diagnostic; prin urmare, este vital să primiți asistență medicală în aceste situații. De asemenea, un medic poate efectua o radiografie pentru a verifica funcționarea unor organe precum ficatul, pancreasul, rinichii și vezica biliară.

Dacă aveți oricare din următoarele simptome, trebuie să consultați un medic imediat:

Bătăi rapide ale inimii
Dificultăți de respirație
Transpirație
Febră și dureri abdominale
Scaun negru sau cu sânge
Vărsături cu sânge
Amețeală și leșin

Cum să preveniți balonarea cauzată de gastrită sau de enterocolită

Deși cazurile de gastrită și enterocolită necesită diverse tratamente, până la intervenții chirurgicale, există anumite lucruri pe care le puteți face la nivel de dietă pentru a ajuta digestia și a susține tratamentul. Pentru a preveni deshidratarea, este important consumul unei cantități mari de lichide și rehidratarea. Alimentele cu conținut ridicat de apă au beneficiul aportului de electroliți și nutrienți. Deoarece vorbim despre boli intestinale, promovarea unei bune sănătăți intestinale este, de asemenea, un lucru pozitiv. Probioticele precum iaurturile pot ajuta la promovarea sănătății florei intestinale. Evitarea medicamentelor care sunt recunoscute că irită stomacul, renunțarea la fumat și la consumul de alcool sunt benefice pentru stomacul dumneavoastră

Alte cauze ale senzației de balonare

Este normal să dezvoltăm gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea diferite cauze.

Alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente pot cauza balonare din cauza incapacității de a digera corespunzător anumite alimente.

Prea mult zahăr, prea multe legume sau fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. De asemenea, experimentarea de alimente noi în călătoriile într-o altă țară reprezintă o cauză frecventă pentru iritarea stomacului.

Stresul în sine poate fi o cauză a unei digestii deficitare. O slujbă sau o situație familială stresantă vă pot determina să mâncați în grabă. Înghițirea de aer în timpul meselor reprezintă o cauză frecventă a balonării și a flatulenței.

Este foarte frecvent ca bebelușii să înghită o cantitate excesivă de aer în timpul alăptării. Prin urmare, suferă de balonare care poate duce la apariția colicilor sugarului.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și, astfel, cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Ce ajută în caz de balonare și flatulență?

Să reluăm: Tocmai ați luat prânzul și aveți din nou acea senzație de plenitudine în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică, precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată reprezintă o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă un tratament împotriva balonării. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Practic, simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor, din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian