Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și alimentele

Alimentele pot cauza balonare?

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat. Care sunt cauzele?

Există numeroase grupe de alimente care compun dieta noastră zilnică. Dar poate dieta noastră să cauzeze balonare? Există numeroase alimente noi și mai multe opțiuni ca niciodată în supermarket. Pot acestea să aibă efecte negative? De exemplu, balonarea.

Ce tipuri de alimente și băuturi cauzează balonare?

Ne străduim să facem ceea ce trebuie pentru corpul nostru, mâncăm sănătos, nu mâncăm prea mult, evităm alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm. Dar uneori nu știm care sunt aceste alimente. Alergiile alimentare sunt frecvente, indiferent dacă este vorba de intoleranță la gluten, boala celiacă, intoleranță la lactoză, doar pentru a numi câteva. Acestea pot duce la disconfort și balonare în zona abdominală sau chiar probleme grave de sănătate. Acest lucru se datorează incapacității organismului de a digera corect anumite tipuri de alimente.

Pe măsură ce încercăm să eliminăm anumite grupe de alimente, dieta noastră poate deveni dezechilibrată. O problemă obișnuită este excesul de zahăr. Problemele de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, sunt frecvente și cunoscute și ar trebui să fie diagnosticate de medic. În plus, prea mult zahăr poate cauza, de asemenea, balonare. De asemenea, prea multe legume sau fibre în exces pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze.

Pentru unii oameni, grâul poate provoca balonare, mai ales dacă persoana suferă de boală celiacă sau de intoleranță la gluten. Boala celiacă afectează până la 1% din populație și, prin urmare, este mai frecventă decât ați crede! Mai mult, băuturile carbogazoase, care au dioxid de carbon adăugat în ele, pot provoca acumularea de gaze în intestin. Acest gaz intră direct în sistemul nostru digestiv.

Ceapa conține fructani care sunt un tip de fibre care provoacă balonare. Usturoiul poate avea un efect similar. În fiecare dintre aceste cazuri pot fi găsite alternative pentru a înlocui grâul, ceapa sau băuturile carbogazoase din dieta noastră.

Prea mult zahăr
Legume și fibre în exces
Intoleranța la gluten
Băuturi carbogazoase
Ceapă și usturoi

De ce mă simt balonat în vacanță?

Experimentarea unor alimente diferite față de cele cu care stomacul dumneavoastră era obișnuit, indiferent dacă are loc acasă sau în vacanță, poate conduce la iritarea stomacului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări.

Alte cauze ale balonării

Înțelegerea mecanismelor balonării și gazelor este complicată. În orice moment, un individ normal are 100–200 cm3 de gaze în tractul gastro-intestinal. Volumul de gaze crește, de exemplu, datorită înghițirii de aer și consumului de băuturi carbogazoase. În mod normal, aceste gaze sunt absorbite în fluxul sanguin și le eliminăm prin respirație. Sau sunt pur și simplu eliminate. Dacă sistemul este afectat, gazele în exces pot fi blocate sub formă de mici bule, ceea ce ne face să ne simțim plini și balonați.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și, astfel, cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale balonării este un stil de viață stresant. Puteți mânca alimente sănătoase, dar mâncatul prea rapid și aglomerarea prea multor activități într-o singură zi vă poate afecta digestia.

Cum puteți preveni balonarea indusă de alimente?

Faceți mișcare: Studiile au arătat că activitatea fizică ajută digestia și eliminarea gazelor blocate. Acesta poate fi un sfat bun pentru oricine petrece multe ore stând la un birou sau oricine duce un stil de viață cu exerciții fizice puține sau deloc.

Cereți sfaturi: Discuția cu un nutriționist vă poate ajuta să atingeți echilibrul între grupele de alimente care sunt potrivite pentru dumneavoastră. Schimbarea treptată a dietei și a cantităților din anumite substanțe poate evita șocul produs sistemului digestiv de o schimbare completă.

Să fim serioși: Dacă știți care sunt cauzele balonării dumneavoastră, primul pas este să le eliminați din dieta zilnică. Chiar dacă vă plac. Aceasta înseamnă să verificați intoleranțele la alimente, să evitați alimentele nesănătoase pentru sau în cazul în care stresul cauzează probleme: încercați să îmbunătățiți echilibrul dintre muncă și viața personală.

În funcție de stilul dumneavoastră de viață sau de programul de muncă, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Poate că trebuie să călătoriți și mesele sănătoase nu sunt întotdeauna disponibile. Sau aveți o muncă stresantă care vă place. Poate e nevoie să renunțați la anumite grupe de alimente care nu rezonează cu sistemul dumneavoastră digestiv. Nu este posibil întotdeauna să eliminați toate cauzele, dar conștientizarea alimentelor care cauzează problemele principale va ajuta la reducerea efectului de balonare, la fel cum se întâmplă și cu anumite medicamente eliberate fără prescripție medicală.

Cum puteți ameliora balonarea cauzată de alimente?

Să reluăm: Tocmai ați luat prânzul și aveți din nou acea senzație de plenitudine în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Substanța activă din Espumisan®, simeticona, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din substanța activă a Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența. Agentul activ – simeticona – modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Activitatea fizică, precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Espumisan® – Ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Indiferent ce mâncați, stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot conduce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce duce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din substanța activă a Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat.

Practic, simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian