Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și dieta

Dieta și postul pot cauza balonare?

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat.

Există mai multe diete diferite. Toate menite să ne facă să ne simțim mai bine. Dar uneori acestea fac exact opusul. Nu pentru că dieta nu ar fi bună. Dar toți suntem diferiți și reacționăm diferit la anumite alimente. Deci da, o dietă care este perfectă pentru vecinul dumneavoastră vă poate cauza balonare și senzație de plenitudine.

Cum provoacă dieta balonare?

Ne străduim să facem ceea ce trebuie pentru corpul nostru, mâncăm sănătos, nu mâncăm prea mult, evităm alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm. Dar, uneori, nu știm care sunt aceste alimente. Problemele cauzate de alimentație sunt frecvente, indiferent dacă este vorba de intoleranță la gluten, boala celiacă, intoleranță la lactoză sau multe altele. Acestea pot conduce la probleme grave de sănătate sau, mai frecvent, la balonare. Acest lucru se datorează incapacității organismului de a digera corect anumite tipuri de alimente.

Pe măsură ce renunțăm la anumite grupe de alimente, planul nostru alimentar poate face ca nutriția noastră să devină dezechilibrată. O problemă obișnuită este prea mult zahăr în dieta noastră. O serie de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, sunt frecvente și cunoscute. Acestea ar trebui diagnosticate de medicul nostru de familie. În plus, prea mult zahăr poate fi asociat cu balonarea. Chiar și prea multe legume sau, în general, fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. Încercarea unor alimente diferite față de experiența anterioară a stomacului dumneavoastră, indiferent dacă are loc acasă sau în vacanță într-o țară nouă, poate conduce la iritarea stomacului.

Dacă adoptați un nou obicei alimentar, înseamnă că schimbați sursa de energie a corpului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări. Un nou echilibru al grupelor de alimente sau introducerea unui volum mai mare de noi alimente cum sunt cerealele integrale, fibrele și legumele pot conduce la un exces de gaze.

Alergiile alimentare
Prea mult zahăr
Diabet
Legume și fibre în exces

Alte cauze ale balonării

Este normal să producem gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Un om obișnuit elimină 500-1500 ml de gaze pe zi, în medie de 14 ori. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea diferite cauze.

Înțelegerea mecanismelor balonării și gazelor este complicată. În orice moment, un individ normal are 100–200 cm3 de gaze în tractul gastro-intestinal. Volumul de gaze crește, de exemplu, datorită înghițirii de aer și consumului de băuturi carbogazoase. În mod normal, aceste gaze sunt absorbite în fluxul sanguin și le eliminăm prin respirație. Sau sunt eliminate pur și simplu. Dacă sistemul este afectat, gazele în exces pot fi blocate sub formă de mici bule, ceea ce ne face să ne simțim plini și balonați.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și, astfel, cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Ce ajută în caz de balonare și flatulență în timpul dietelor?

Să reluăm: Tocmai ați luat un prânz perfect sănătos și, totuși, aveți din nou acea senzație de presiune în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® poate aduce ameliorare pentru o gamă largă de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau balonarea. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Indiferent ce mâncați, stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un tratament împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din substanța activă a Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian