Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și menopauza

Balonarea și menopauza

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singură. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Există multe afecțiuni legate de stomac și digestie în general și multe dintre ele sunt mai frecvente decât ați crede. Disconfortul și problemele de stomac pot fi cauzate de alimente, de stilul de viață, dar și de schimbările hormonale.

Ce este balonarea în perioada menopauzei și când apare?

Balonarea este cauzată de aerul în exces blocat în abdomen și, de obicei, este percepută ca o senzație de plenitudine sau tensiune în zona abdominală. Balonarea în perioada menopauzei este legată de schimbările hormonale care pot să apară cu până la patru ani înainte de debutul acesteia. Simptomele obișnuite ale balonării pot fi:

Dureri abdominale
Eliminarea voluntară sau involuntară a gazelor (flatulență)
Eructație frecventă
Zgomote abdominale sau bolboroseli
Presiune sau crampe de la prea mult gaz blocat în stomac sau intestine

De ce menopauza cauzează balonare?

Nivelurile crescute de estrogen pot cauza retenția de apă care, la rândul ei, poate cauza balonare. Alte reacții adverse ale menopauzei, cum sunt schimbările în dietă, apetit și digestie încetinită pot face ca alimentele nedigerate din sistemul digestiv să ducă la acumularea de gaze, ceea ce conduce la o senzație de constricție și disconfort. Stresul legat de menopauză și alte afecțiuni specifice acestei perioade de viață pot fi factori favorizanți.

Cum ameliorăm balonarea în perioada menopauzei

Pentru a reduce balonarea în perioada menopauzei, puteți încerca să consumați multă apă și să aveți un program echilibrat de exerciții fizice. Acest lucru ajută nu doar digestia, dar este o recomandare bună pentru sănătate în general. Atât activitatea fizică, cât și consumul de apă din abundență în timpul zilei sunt utile pentru reducerea balonării.

Evitarea anumitor grupe de alimente, cum este sarea în exces care conduce la retenția de apă și umflare, concomitent cu consumul de mai multe probiotice, cum este iaurtul sau varza murată, poate susține sănătatea digestivă.

Renunțați la fumat.

Consumul gumei de mestecat poate conduce la acumularea de aer în sistemul nostru digestiv și trebuie evitat, la fel ca alte alimente declanșatoare, cum este fasolea sau alimentele grase prăjite.

Consumul de porții mici și mestecarea temeinică a alimentelor în poziție șezândă, în loc de consumul rapid al prânzului sunt două modalități simple care ajută digestia.

Băuturile carbogazoase adaugă aer în plus, care poate conduce la acumularea de gaze în stomac.

Când trebuie să consultați un medic?

În mod normal, balonarea nu este ceva ieșit din comun față de fluctuațiile obișnuite ale organismului dumneavoastră. Totuși, dacă balonarea nu dispare de la sine sau durează un timp îndelungat, acest lucru poate indica alte afecțiuni medicale care necesită asistența medicului.

Alte cauze ale balonării

Este normal să dezvoltăm gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot fi cauzate de mulți factori.

Alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente pot induce balonare din cauza incapacității de a digera corespunzător anumite alimente.

Prea mult zahăr, prea multe legume sau fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. De asemenea, experimentarea de alimente noi în călătoriile dumneavoastră într-o altă țară reprezintă o cauză frecventă pentru iritarea stomacului dumneavoastră.

Stresul în sine poate fi o cauză a unei digestii deficitare. O slujbă sau o situație familială stresantă vă poate determina să mâncați în grabă. Înghițirea de aer în timpul meselor este o cauză frecventă a balonării și flatulenței.

Este foarte frecvent ca bebelușii să înghită o cantitate excesivă de aer în timpul alăptării. Prin urmare, suferă de balonare care poate duce la apariția colicilor sugarului.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și, astfel, cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Ce ajută în caz de balonare și flatulență?

Să reluăm: Tocmai ați luat prânzul și aveți din nou acea senzație de durere în abdomen. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la reducerea balonării din timpul menstruației și a durerii.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un tratament împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de simeticonă asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat, dureros. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din abdomen și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un tratament împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Practic, simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafațaa bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian