Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și menstruația

Ce este balonarea din perioada menstruală?

Pentru multe femei, perioada menstruală înseamnă disconfort abdominal, crampe și dureri. Dar nu toate simptomele trebuie să fie legate de menstruație. Studiile au arătat că durerile abdominale, greața și balonarea se intensifică chiar înainte și în timpul menstruației. Nivelurile hormonilor importanți pentru ciclul menstrual fluctuează în diferitele momente ale lunii. Așa cum ne influențează emoțiile, acești hormoni afectează și digestia. În special progesteronul și estrogenul cauzează reacții adverse ca balonare, gaze și constipație.

Când și de ce apare balonarea în perioada menstruală?

Pe măsură ce hormonii sunt secretați pe parcursul ciclului, uterul își elimină mucoasa. Acest lucru poate declanșa crampe menstruale care accentuează balonarea, acumulare de gaze sau chiar diaree. Toate acestea sunt reacții adverse neplăcute, dar frecvente ale ciclului menstrual. Acestea pot apărea sub forma balonării din perioada menstruală, când o femeie își simte abdomenul umflat sau greu chiar înainte de începutul menstruației. De asemenea, poate fi unul dintre numeroasele simptome de sindrom premenstrual (PMS) în decurs de 1-2 săptămâni înainte de începutul menstruației. De asemenea, dezechilibrul hormonal poate avea ca efect încetinirea tranzitului intestinal, cauzând balonare pe măsură ce alimentele au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate.

Cum prevenim balonarea din perioada menstruală

Deși balonarea din perioada menstruală este dificil de prevenit în totalitate, putem face anumite lucruri pentru a o reduce. O dietă cu conținut scăzut de sodiu alcătuită din fructe, legume și proteine slabe poate ajuta, la fel ca și evitarea alimentelor procesate. De asemenea, consumul de apă (care e întotdeauna o idee bună) poate ajuta procesul.

Evitarea cafeinei, alcoolului și a alimentelor procesate va ajuta hidratarea și prevenirea balonării. Intensificarea activității fizice ajută, de asemenea, digestia și mișcarea gazului blocat.

Dietă cu conținut scăzut de sodiu
Activitate fizică
Consumul de multă apă
Evitarea cafeinei și alcoolului
Evitarea alimentelor procesate

Ce ajută în caz de balonare și flatulență?

Este normal să producem gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Un om obișnuit elimină 500-1500 ml de gaze pe zi, în medie de 14 ori. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea diferite cauze.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării din timpul menstruației și induce durere.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau balonarea. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate, ajutând la calmarea stomacului și la ameliorarea altor simptome precum neliniștea și anxietatea socială legată de balonare.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Orice ați încerca pentru a diminua efectele, atunci când începe perioada menstruală și apar cunoscutele crampe, nu puteți face mare lucru. La asta se adaugă un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activități sociale, care pot conduce la stres. Sistemul nostru digestiv, încetinit de hormoni și supraîncărcat de alți factori de stres, nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafațaa bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor, din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian