Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și sarcina

Balonare

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singură. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare din diferite cauze. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie și de a crește o nouă viață în interiorul său. Sarcina este o minune în sine, dar pentru majoritatea femeilor nu se desfășoară fără disconfort. Crampele stomacale și balonarea fac parte integrantă din această perioadă specială. De fapt, balonarea este un efect secundar deosebit de frecvent, 49% din subiecții unui studiu prezentând semne. Care sunt cauzele?

Ce este balonarea din timpul sarcinii?

Sarcina aduce numeroase schimbări. Există o cantitate mare de hormoni care ajută fătul să crească. Un efect secundar al noilor niveluri de hormoni este o senzație de balonare cauzată de gazele în exces. Este un efect natural al organismului care pregătește mediul pentru creșterea copilului.

Când și de ce apare balonarea din timpul sarcinii?

La începutul sarcinii, substanțe chimice naturale numite hormoni sunt produse și eliberate în cantități mari pentru a ajuta creșterea mucoasei uterului care asigură copilului nutrienții de care are nevoie. Acești hormoni, progesteron și estrogen, au și alte efecte asociate. Progesteronul relaxează mușchii, încetinind digestia. Prin urmare, rămân alimente nedigerate care generează cantități mari de gaze. Acest efect îl pot avea și nivelurile crescute de estrogen, precum și acumularea de apă, cauzând durere și umflarea abdomenului.

Spre sfârșitul sarcinii, pe măsură ce uterul crește și își schimbă forma și poziția pentru a proteja fătul, deplasarea sa poate invada spațiul altor organe, cauzând constipație și gaze în exces. Acest lucru poate conduce treptat la o senzație de balonare.

Cum puteți preveni balonarea din timpul sarcinii?

Simptomele de balonare și schimbările corporale ale unei femei însărcinate sunt parte integrantă a creșterii fătului. Deși condițiile care le generează sunt naturale și perfect normale, simptomele nu trebuie experimentate. Mici schimbări în stilul de viață pot ajuta la reducerea balonării.

O dietă cu conținut scăzut de sodiu alcătuită din fructe, legume și proteine slabe poate ajuta, la fel ca și evitarea alimentelor procesate. De asemenea, consumul de multă apă (întotdeauna o idee bună) poate ajuta procesul. Intensificarea activității fizice, chiar și în mică măsură, ajută digestia și mișcarea gazului blocat.

Pentru unii oameni, grâul poate provoca balonare, mai ales dacă persoana suferă de boală celiacă sau de intoleranță la gluten. Boala celiacă afectează până la 1% din populație și, prin urmare, este mai frecventă decât ați crede!

Mai evident, băuturile carbogazoase, care au dioxid de carbon adăugat în ele, pot provoca acumularea de gaze în sistemul nostru digestiv.

Ceapa conține fructani care sunt un tip de fibre care provoacă balonare. Usturoiul poate avea un efect similar. În fiecare dintre aceste cazuri pot fi găsite alternative pentru a înlocui grâul, ceapa sau băuturile carbogazoase din dieta noastră.

Când trebuie să consultați medicul?

În general, balonarea nu este dăunătoare, dar există anumite cazuri când ar trebui monitorizată cu atenție. În cazul pierderii în greutate sau al amețelilor și al acceselor frecvente de greață sau diaree, trebuie consultat un medic. Dacă nu sunteți sigură privind medicația suplimentară, este util să consultați un medic. Nu toate medicamentele pot fi utilizate de femeile însărcinate.

Ce ajută în caz de balonare și flatulență?

Iată câteva sfaturi generale și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate, ajutând la calmarea stomacului și la ameliorarea altor simptome precum neliniștea și anxietatea socială legată de balonare.

Activitatea fizică, precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării și a flatulenței din timpul menstruației. Deși, în cazul sarcinii, acestea trebuie efectuate cu prudență, totuși pot fi efectuate exerciții fizice moderate.

Espumisan®
Activitate fizică

Espumisan® – ameliorare împotriva balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Schimbările prin care trece corpul dumneavoastră în timpul sarcinii sunt și ele inevitabile. Dar, în ceea ce privește efectele secundare de flatulență și balonare, există anumite remedii. Sistemul nostru digestiv, încetinit de hormonii care ajută copilul să crească și, în același timp, aflat sub presiunea vieții de zi cu zi, nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea de gaze care se pot bloca în abdomenul nostru, făcându-ne să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Practic, simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

packshot-1-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Capsule cu 40 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Aflați mai multe

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratamentul colicilor, din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian