Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și stresul

Stresul poate cauza balonare?

Trăim într-o lume în continuă mișcare cu multe provocări la care generațiile mai în vârstă nici măcar nu au visat. Dacă organismul dumneavoastră reacționează la stres prin balonare, nu sunteți sigur. Atât bărbații, cât și femeile pot prezenta balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat. Care sunt cauzele? Poate stresul să fie un factor?

Cum cauzează stresul balonarea?

Ducem vieți stresante în lumea modernă, lucrând până târziu la proiecte, mâncând târziu în noapte după o zi lungă la birou sau exagerând cu băuturile după lucru. Uneori mâncăm stând în picioare la prânz în cele câteva minute libere dintr-o zi aglomerată. Sau mâncăm ceva nesănătos pentru a obține energia mult dorită înaintea unei prezentări sau întâlniri importante.

Responsabilitățile de la lucru și de acasă pot fi o sursă de stres, iar o dietă defectuoasă poate agrava dificultățile de digestie. Toată lumea a fost în această situație, o zi haotică alergând după cei mici, o masă rapidă între sarcinile casnice și îngrijirea copiilor, sau în timp ce bebelușul ațipește 15 minute, găsim în sfârșit puțin timp pentru a mânca ceva. O viață de familie plină, bogată are multe avantaje, dar poate cauza și stres suplimentar și ore de masă neregulate. Deseori, crearea unei vieți de familie fericite pentru toți membrii are întâietate și digestia sănătoasă nu este pe primul loc în mintea noastră. Indiferent de gen, balonarea și teama de flatulență necontrolată pot fi o cauză majoră de stres în viața zilnică.

Anxietatea și balonarea

Deși dieta este un factor, stresul, în toate formele sale, indiferent dacă este stres acasă sau la locul de muncă, poate contribui la un sentiment general de anxietate. La rândul lui, acesta poate conduce la balonare, așa cum se întâmplă în cazul a aproape 30% dintre americani, așa cum au demonstrat studiile științifice. Pe măsură ce anxietatea continuă, corpul tinde să reacționeze la nivel fizic și poate afecta nervii sistemului digestiv. Acest lucru poate conduce la sindromul de colon iritabil, de exemplu.

Alte cauze ale balonării

Este normal să producem gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea cauze diferite.

Înțelegerea mecanismelor balonării și flatulenței este complicată. În orice moment, un individ normal are 100–200 cm3 de gaze în tractul gastro-intestinal. Volumul de gaze crește, de exemplu, datorită înghițirii de aer și consumului de băuturi carbogazoase. În mod normal, aceste gaze sunt absorbite în fluxul sanguin și le eliminăm prin respirație. Sau sunt pur și simplu eliminate prin flatulență. Dacă sistemul este afectat, gazele în exces pot fi blocate sub formă de mici bule, ceea ce ne face să ne simțim plini și balonați.

Alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente pot cauza balonare din cauza incapacității de a digera corespunzător anumite alimente.

Prea mult zahăr, prea multe legume sau fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. De asemenea, experimentarea unor alimente noi în călătoriile dumneavoastră într-o altă țară reprezintă o cauză frecventă pentru iritarea stomacului.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și astfel apare balonarea.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Ce este de făcut împotriva balonării cauzate de stres?

Studiile au arătat că activitatea fizică ajută digestia și eliminarea gazelor blocate. Acesta poate fi un sfat bun pentru oricine petrece multe ore stând la un birou sau oricine duce un stil de viață sedentar. Chiar și creșterea ușoară a activității fizice, deși are o serie de alte beneficii pentru sănătate, s-a dovedit că ajută la mișcarea gazelor din sistemul digestiv și previne blocarea gazelor.

Dacă știți care sunt cauzele balonării dumneavoastră, primul pas este să le eliminați din rutina zilnică.

Ce te poate ajuta în caz de balonare și flatulență?

Să reluăm: Tocmai ați luat prânzul și aveți din nou acea senzație de plenitudine în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a ameliora balonarea și flatulența:

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării în timpul menstruației.

Espumisan® reprezintă un tratament împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® aduce ameliorare pentru o gamă largă de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau balonarea. Simeticona, ingredientul activ din Espumisan®, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Espumisan®
Activitate fizică
Un masaj blând al abdomenului

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru de viață modern stresant poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un tratament împotriva balonării și flatulenței. O singură doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg emulsie

Emulsie ușor de administrat la gestionarea afecțiunilor legate de flatulență din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian