Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonare și flatulență

Ce este balonarea?

Dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat. Incapacitatea de a elimina gazele poate cauza un disconfort major, durere la nivelul stomacului și abdomenul dumneavoastră poate arăta mai umflat. Producția de gaz din tractul gastro-intestinal depinde de obicei de cantitatea de alimente neabsorbite care sunt fermentate de bacterii și compoziția generală și distribuția florei intestinale. Indiferent de gen, balonarea și teama de flatulență necontrolată poate fi o cauză majoră de stres în viața zilnică.

Ce este flatulența?

Flatulența este evacuarea gazelor în exces prin anus, care poate deveni invalidantă social pentru unii oameni. Gazele abdominale sunt produse de obicei de bacterii care fermentează alimentele neabsorbite din colon. Cantitatea de gaze diferă mult de la o persoană la alta și depinde de compoziția alimentelor și activitatea metabolică a bacteriilor. Dacă oamenii nu pot evacua eficient gazele, rezultatul este o reținere prelungită a gazelor intestinale și simptome de balonare și durere.

Pentru a preveni balonarea și flatulența, trebuie să identificați alimentele sau comportamentul care le cauzează. Lista de cauze ale balonării este lungă și variază de la alimente neadecvate la stres și dezechilibru hormonal.

De ce sunt balonat?

Este normal să dezvoltăm gaze și de asemenea, să eliminăm gaze. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea diferite cauze.

Înțelegerea mecanismelor balonării și gazelor este complicată. În orice moment, un individ normal are 100–200 cm3 de gaze în tractul gastro-intestinal. Volumul de gaze crește, de exemplu, datorită înghițirii de aer și consumului de băuturi carbogazoase. În mod normal, aceste gaze sunt absorbite în fluxul sanguin și le eliminăm prin respirație. Sau sunt pur și simplu eliminate. Dacă sistemul este afectat, gazele în exces pot fi blocate sub formă de mici bule, ceea ce ne face să ne simțim plini și balonați.

Alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente pot cauza balonare din cauza incapacității de a digera corespunzător anumite alimente.

Prea mult zahăr, prea multe legume sau fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. De asemenea, experimentarea de alimente noi în călătoriile dumneavoastră într-o nouă țară este o cauză frecventă pentru iritarea stomacului dumneavoastră

Stresul în sine poate fi o cauză a unei digestii deficitare. O slujbă sau o situație familială stresantă vă poate determina să mâncați în grabă. Înghițirea de aer în timpul meselor este o cauză frecventă a balonării și flatulenței.

Este foarte frecvent ca bebelușii să înghită o cantitate excesivă de aer în timpul alăptării. Prin urmare, suferă de balonare care poate duce la apariția colicilor sugarului.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tract digestiv mai lent și astfel cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Cum se prezintă balonarea și flatulența?

Mulți oameni știu ce înseamnă senzația de plenitudine după o masă copioasă. Atunci când există o cantitate excesivă de gaze sau aer în tractul digestiv, vorbim despre balonare. Abdomenul este perceput plin, contractat sau umflat.

Alte simptome pot include:

dureri abdominale
eliminarea voluntară sau involuntară a gazelor (flatulență)
eructație frecventă
zgomote abdominale sau bolboroseli
presiune și crampe de la prea mult gaz

Cât de gravă este balonarea? Ar trebui să consult un medic?

Balonarea și flatulența se numără printre cele mai frecvent raportate simptome gastro-intestinale în timpul vizitelor la medic. Deși balonarea poate cauza disconfort semnificativ pentru pacienți în general este o afecțiune benignă. Acest lucru este valabil în cazul în care balonarea este legată de alimentație și anumite feluri de alimente, nu se agravează și nu durează mai mult de o zi sau două. Fiți atent la semnale de alarmă precum anemia și pierderea neintenționată în greutate. Aceste simptome pot reprezenta un semn al unui proces de malabsorbție. Consultarea unui medic este recomandată întotdeauna dacă prezentați durere severă, greață și vărsături.

Cum se reduce balonarea și flatulența?

Dacă știți care sunt cauzele balonării dumneavoastră, primul pas este să le eliminați din stilul de viață. Aceasta înseamnă să verificați intoleranțele la alimente, să evitați alimentele nesănătoase pentru dumneavoastră sau în cazul în care stresul cauzează problemele: încercați să îmbunătățiți echilibrul dintre muncă și viață.

În funcție de stilul dumneavoastră de viață sau de programul de lucru, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Poate că trebuie să călătoriți și mesele sănătoase nu sunt întotdeauna disponibile. Sau aveți o muncă stresantă care vă place. Nu e posibil întotdeauna să eliminați toate cauzele.

Ce ajută în caz de balonare și flatulență?

Să reluăm: Tocmai ați luat un prânz copios și aveți din nou acea senzație de plenitudine în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces.

Espumisan® este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O pastilă de Espumisan® poate aduce ameliorare pentru o gamă largă de simptome cauzate de gaze, cum este flatulența. Agentul activ – simeticona – modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla cu hobby-urile, familia și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Substanța activă din Espumisan® asigură ameliorare împotriva balonării. Substanța activă, simeticona, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din substanța activă a Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau balonarea.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.

packshot-1-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Capsule cu 40 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Aflați mai multe

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat în cazul colicilor, din primele săptămâni de viață.

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian