Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Digestie

Cum funcționează digestia?

Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de nutrienți pentru a funcționa. Digestia este procesul de trecere a alimentelor prin tractul intestinal și descompunere a acestora în molecule care sunt suficient de mici pentru a fi absorbite în fluxul sanguin. De aici, nutrienții sunt transferați către diferitele celule din corpul nostru.

Procesul de digestie începe atunci când mestecăm mâncarea. Substanțele utile numite enzime conținute în salivă încep deja să descompună primele ingrediente. După ce mâncarea este administrată, este transportată către stomac și mai departe către intestinul subțire și intestinul gros. În acest loc, toți nutrienții utili care pot fi absorbiți sunt preluați pentru a fi folosiți în toate celulele corpului nostru, iar corpul elimină resturile sub formă de fecale.

Sistemul digestiv uman este pe cât de miraculos, pe atât de sensibil. Stilul modern de viață reprezintă o amenințare pentru echilibrul digestiei noastre. Stilul de viață dintr-un oraș agitat, cu fast food, stres, exercițiu fizic insuficient și chiar dezechilibre hormonale, poate cauza probleme pentru digestia noastră.

Unul dintre cele mai frecvent raportate simptome gastro-intestinale este balonarea abdominală combinată cu flatulența. Dar acest lucru este ținut secret de multe ori din cauza rușinii sau este ignorat deoarece pacienții și medicii nu îl consideră o problemă reală. În tot acest timp, în realitate mulți oameni suferă de durere și disconfort social din cauza balonării și flatulenței.

Simptomele problemelor digestive

Dacă simțiți că doriți să vă planificați ziua în funcție de mersul la toaletă sau refuzați invitații la evenimente sociale deoarece vă temeți de vreun accident: nu sunteți singur. Problemele digestive se pot manifesta în diferite feluri:

Dureri de stomac
Multe probleme digestive se manifestă prin dureri de stomac. Acestea includ crampe, durere surdă sau balonare.

Diaree
Practic, diareea reprezintă orice modificare a comportamentului intestinelor care poate include frecvența și volumul crescut al scaunelor și creșterea fluidității acestora. Scăderea gradului de absorbție a fluidelor sau creșterea secreției de fluide în intestine determină ca scaunele să aibă o consistență mai lichidă. De obicei, diareea acută durează mai puțin de 2-3 săptămâni și este cauzată în principal de bacterii.

Reflux și arsuri
Uneori, acizii din stomac pot urca spre gât, ceea ce poate cauza un gust acid în gură. Uneori, se manifestă și o senzație de arsură în partea superioară a corpului și în zona inimii.

Gaze și balonare
Statisticile arată că 30% din populația generală suferă de balonare. Aceasta se asociază cu o senzație de plenitudine în zona abdomenului. Producția de gaz din tractul gastro-intestinal depinde de obicei de cantitatea de alimente neabsorbite care sunt fermentate de bacterii și compoziția generală și distribuția florei intestinale.

Durere de stomac
Diaree
Reflux și arsuri
Gaze și balonare

De ce am probleme digestive?

Problemele digestive pot apărea în timpul diferitelor faze ale digestiei. Problemele pot începe în timp ce înghițim prea mult aer din cauza mâncatului în grabă sau pot fi cauzate de producția excesivă de gaze din intestinul inferior. Mai ales în cazul balonării, anumite tulburări gastro-intestinale apar deseori după mese copioase sau cu alimente nepotrivite. De asemenea, senzația de durere abdominală și balonare pot fi legate de stres, digestie necorespunzătoare, dezechilibru hormonal, înghițirea de aer în timpul mesei sau de anumite medicamente.

În timpul procesului de digestie, bacteriile produc gaz. Dacă, de exemplu, acest gaz rămâne blocat în mucus sub formă de mici bule, este dificil de absorbit sau transportat. Acesta produce senzația de plenitudine și balonare. Pentru a reduce balonarea, gazul trebuie eliberat și eliminat.

Indiferent de cauză, oricine are probleme digestive se confruntă cu provocări și situații potențial stânjenitoare.

Tratament

Deoarece multe din probleme par să fie cauzate de stilul modern de viață, puteți face multe lucruri pentru a reduce problemele legate de balonare. Atenția acordată obiceiurilor și rutinei dumneavoastrăvă poate ajuta să identificați cauzele.

Identificarea și evitarea alimentelor și situațiilor care vă fac să vă simțiți balonat
Vă simțiți balonat după anumite alimente sau mese? Reacționați la anumite situații, poate în momente de stres? Sau vă simțiți balonată în perioada menstruală?

Evitați substanțele dăunătoare care favorizează balonarea
Se știe că alcoolul, țigările și băuturile carbogazoase provoacă balonare. Eliminarea lor din dieta poate fi un prim pas către o stare mai bună.

Medicamente eliberate fără prescripție medicală
Ameliorarea poate fi obținută cu ajutorul medicamentelor disponibile în farmacii. Produsele ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor.

Activitate fizică
Studiile arată că activitatea fizică ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Espumisan® oferă ameliorare împotriva balonării. Substanța activă este simeticona, care este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® poate aduce ameliorare pentru o gamă largă de simptome cauzate de gaze, cum este flatulența.

Practic, Espumisan® modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat la tratarea colicilor din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian