Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Întrebări frecvente

Aveți întrebări? Aici veți găsi toate răspunsurile necesare la întrebările dumneavoastră despre utilizarea Espumisan®.
Cum acționează Espumisan®?

Espumisan® conține substanța activă simeticonă, care modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz din sistemul nostru digestiv. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

Espumisan® capsule 40 mg a fost dezvoltat pentru copii și adulți. Pentru tratamentul colicilor sugarului, recomandăm Espumisan® emulsie 100 mg/ml care este mai ușor de administrat la sugari.

Cum se administrează Espumisan® 40 mg capsule?

La copii (cu vârsta peste 6 ani) și adulți se administrează 2 capsule (80 mg simeticonă) de 3 ori sau de 4 ori pe zi (un total de 240 - 320 mg pe zi). Se administrează în timpul sau după mese şi, de asemenea, înainte de culcare, dacă este necesar. Se administrează atât timp cât persistă simptomele. Totuși, dacă apar simptome abdominale noi și/sau acestea persistă, trebuie investigate clinic.

Espumisan® are reacții adverse?

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, acționează la nivel fizic asupra gazului blocat în alimentele nedigerate și nu este absorbit de organism. Poate fi administrat pe termen lung. Este ușor de utilizat și într-o singură doză (două capsule mici). Nu necesită apă. Poate fi utilizat de către femeile însărcinate și sugari. Espumisan® nu conține zahăr și de aceea poate fi administrat la sugari și diabetici.

ro_RORomanian