Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea în timpul verii

De ce este balonarea mai deranjantă în timpul verii?

Pentru mulți oameni, vara este cea mai frumoasă perioadă a anului: ore lungi cu soare, purtarea rochiilor preferate și cine îndelungate cu prietenii în serile calde de vară. Dar, după cocktail-uri târzii cu prietenii, gustări cu mult zahăr și căldura orașului, digestia pare că lucrează împotriva dumneavoastră. Cea mai caldă perioadă a anului este, totodată, pentru mulți oameni, perioada în care călătoresc în alte țări. De asemenea, bucătăria locală poate conduce la iritarea sistemului digestiv. Mulți oameni se simt balonați în timpul verii.

Balonarea abdominală combinată cu flatulența este unul dintre cele mai frecvent raportate simptome gastro-intestinale în timpul vizitelor la medic. Dar acest lucru este ținut secret de multe ori din cauza rușinii sau este ignorat deoarece pacienții și medicii nu îl consideră o problemă reală. În tot acest timp, în realitate mulți oameni suferă de durere și disconfort social din cauza balonării și a flatulenței. Se pot simți inconfortabil în rochiile de vară și nu se simt bine cu prietenii din cauza senzației de disconfort din abdomen.

Ce cauzează balonarea din timpul verii?

Sistemul digestiv uman este pe cât de miraculos, pe atât de sensibil. Încercarea unor alimente diferite față de experiența anterioară a stomacului dumneavoastră, indiferent dacă sunt gustări cu zahăr, prea mult alcool sau băuturi carbogazoase, poate conduce la iritarea stomacului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări.

Problemele digestive pot apărea în timpul diferitelor faze ale digestiei. Problemele pot începe în timp ce înghițim prea mult aer, când mâncăm în grabă sau pot fi cauzate de producția excesivă de gaze din intestinul inferior. Mai ales în cazul balonării, anumite tulburări gastro-intestinale apar deseori după mese cu o anumită mărime sau compoziție. De asemenea, senzația de durere abdominală și balonare poate fi legată de stres, digestie necorespunzătoare, dezechilibru hormonal, înghițirea de aer în timpul mesei sau anumite medicamente.

Deși vara este un moment minunat pentru a vă bucura de viață cu prietenii, familia și colegii, este, de asemenea, o perioadă cu disconfort abdominal pentru mulți oameni.

Prea mult zahăr
Prea mult alcool
Băuturi carbogazoase
Stres
Dezechilibru hormonal
Anumite medicamente

Cum elimin balonarea în timpul verii?

Dacă sunteți balonat în timpul lunilor de vară, vă simțiți inconfortabil în haine sau în timpul întâlnirilor sociale, există mai multe lucruri pe care le puteți face. 

Medicamente eliberate fără prescripție medicală
Produsele precum Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor. Este recomandat să cumpărați astfel de medicamente înainte și să le aveți cu dumneavoastră dacă sunteți predispus la balonare.

Activitate fizică
Studiile arată că activitatea fizica ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Cum preveniți balonarea din timpul verii

Deoarece multe dintre probleme par să fie cauzate de stilul modern de viață, puteți face multe lucruri pentru a reduce problemele legate de balonare. Atenția acordată obiceiurilor și rutinei dumneavoastră vă poate ajuta să identificați și să eliminați cauzele.

Identificarea și evitarea alimentelor și situațiilor care vă fac să vă simțiți balonat
Vă simțiți balonat după anumite alimente? Reacționați la anumite situații, poate în momente de stres? Sau vă simțiți balonată în perioada menstruală?

Evitați alimentele care favorizează balonarea
Se știe că alcoolul, țigările și băuturile carbogazoase provoacă balonare. Eliminarea lor din dieta dumneavoastră poate fi un prim pas către o stare mai bună.

Medicamente eliberate fără prescripție medicală
Ameliorarea poate fi obținută prin medicamentele disponibile în farmacii. Produse ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor.

Activitate fizică
Studiile arată că activitatea ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la balonarea și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Espumisan® – Ameliorarea unui stomac balonat!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a împăca hobby-urile, familia și prietenii pot duce la stres și la consumul de cantități mari de alimente grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din abdomen și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O pastilă de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Astfel, bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat la gestionarea afecțiunilor legate de flatulență din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian