Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și ecografia

Utilizarea de antispumante înainte de examenul ecografic

Este normal să producem gaze și să le eliminăm. Volumul și frecvența pot varia mult de la individ la individ. Deși balonarea nu este considerată prea des o afecțiune gravă, poate deveni o problemă pentru anumite proceduri de diagnosticare imagistică în timpul vizitei la medic.

În special, eficacitatea diagnosticării cu ultrasunete în zona abdominală este mult limitată de prezența gazelor în stomac și în intestine. Gazele intestinale fac deseori imposibilă vizualizarea clară a organelor și a detaliilor în timpul imagisticii ecografice.

Beneficiile administrării de antispumante înainte de ecografie

Dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat. Incapacitatea de a elimina gazele poate cauza un disconfort major, durere la nivelul stomacului și abdomenul dumneavoastră poate arăta mai umflat.

Iată cum vă poate ajuta Espumisan®: Simeticona, substanța activă din Espumisan®, ajută la eliberarea gazelor abdominale. Acest lucru se realizează prin modificarea elasticității bulelor de gaz încorporate în masa alimentară și mucus, în cele din urmă eliberându-le. Gazele eliberate în proces pot fi apoi preluate de peretele intestinal și evacuate prin flatulență sau eructație.

Antispumantele au reacții adverse?

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, acționează la nivel fizic asupra gazului blocat în alimentele nedigerate și nu este absorbit de organism. Poate fi administrat pe termen lung. Este ușor de utilizat și într-o singură doză (două capsule mici). Nu necesită apă. Poate fi utilizat de către femei însărcinate. Alte forme de prezentare, de exemplu emulsie, pot fi utilizate chiar și la sugari. Espumisan® nu conține zahăr și de aceea poate fi administrat la sugari și diabetici.

Alte sfaturi pentru a evita balonarea înaintea unei ecografii

Deși au fost studiate intens, mecanismele balonării nu au fost înțelese pe deplin de știință. Motivele variază mult de la persoană la persoană și pleacă de la tulburări digestive, la sensibilități alimentare sau dezechilibre hormonale. Examinarea următorilor factori poate îmbunătăți mult eliminarea gazelor înainte de următoarea dumneavoastră ecografie.

Alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente pot cauza balonare din cauza incapacității de a digera corespunzător anumite alimente.

Prea mult zahăr, prea multe legume sau fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. De asemenea, experimentarea de alimente noi în călătoriile dumneavoastră într-o altă țară reprezintă o cauză frecventă pentru iritarea stomacului dumneavoastră.

Stresul în sine poate fi o cauză a unei digestii deficitare. O slujbă sau o situație familială stresantă vă poate determina să mâncați în grabă. Înghițirea de aer în timpul meselor este o cauză frecventă a balonării și flatulenței.

Este foarte frecvent ca bebelușii să înghită o cantitate excesivă de aer în timpul alăptării. Prin urmare, suferă de balonare care poate duce la apariția colicilor sugarului.

Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și astfel cauzează balonare.

Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomen și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

Practic, simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafațaa bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

packshot-1-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Aflați mai multe

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratamentul colicilor, din primele săptămâni de viață

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian