Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Balonarea și medicamentele

Medicamentele pot produce balonare?

Unul dintre cele mai frecvent raportate simptome gastro-intestinale în timpul vizitelor la medic este balonarea abdominală combinată cu flatulența. Dar acest lucru este ținut secret de multe ori din cauza rușinii sau este ignorat deoarece pacienții și medicii nu îl consideră o problemă reală. În tot acest timp, în realitate, mulți oameni suferă de durere și disconfort social din cauza balonării și a flatulenței.

Cauzele obișnuite ale balonării și flatulenței sunt obiceiurile alimentare nesănătoase, stresul, sensibilitățile alimentare, precum și dezechilibrele hormonale. În aceste cazuri, eliminarea anumitor alimente sau schimbarea obiceiurilor poate aduce ameliorare.

În unele cazuri, pacienții suferă de balonare pur și simplu din cauza anumitor medicamente care au balonarea ca unul dintre efectele lor secundare.

În unele cazuri, pacienții suferă de balonare pur și simplu din cauza anumitor medicamente care au balonarea ca unul dintre efectele lor secundare.
Pentru informații suplimentare privind efectele secundare nedorite consultați prospectul medicamentului sau consultați un medic.

Care medicamente cauzează balonare și de ce?

Studiile au arătat că participanții cu raportat probleme digestive ca urmare a consumului anumitor alimente sau medicamente. Aceste medicamente le includ pe cele pentru tratamentul constipației (laxative), diabetului (acarboză) și cele pentru obezitate (orlistat).

Alte medicamente care sunt recunoscute că produc probleme digestive sunt analgezicele de tipul antiinflamatoarelor nesteroidiene precum ibuprofenul, dar și antibioticele.

Contraceptivele, precum pilula contraceptivă, modifică echilibrul hormonal, ceea ce este recunoscut că provoacă balonare. Multe femei au raportat balonare după ce au început să ia contraceptive hormonale.

Când trebuie să consultați un medic?

Identificarea cauzelor balonării poate lua timp și poate fi un proces lung și frustrant de încercări și eșecuri prin eliminarea anumitor alimente și obiceiuri din rutina cotidiană. Dacă credeți că anumite medicamente cauzează balonare, ar trebui să consultați medicul care le-a prescris. Pot exista opțiuni de tratare a balonării sau chiar de schimbare cu un alt medicament cu mai puține reacții adverse.

Cum puteți scăpa de balonarea cauzată de medicamente?

Deoarece multe dintre probleme par să fie cauzate de stilul modern de viață, puteți face multe lucruri pentru a reduce problemele legate de balonare. Atenția acordată obiceiurilor și rutinei dumneavoastrăvă poate ajuta să identificați cauzele.

Identificarea și evitarea alimentelor și situațiilor care vă fac să vă simțiți balonat
Vă simțiți balonat după anumite alimente sau mese? Reacționați la anumite situații, poate în momente de stres? Sau vă simțiți balonată în perioada menstruală?

Evitați alimentele care favorizează balonarea
Se știe că alcoolul, țigările și băuturile carbogazoase provoacă balonare. Eliminarea lor din dieta dumneavoastră poate fi un prim pas către o stare mai bună.

Medicamente eliberate fără prescripție medicală
Ameliorarea poate fi obținută prin medicamentele disponibile în farmacii. Produsele ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor.

Activitate fizică
Studiile arată că activitatea ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Un masaj blând al abdomenului
de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Pilulele contraceptive
In ceea ce priveste balonarea, efectul pilulei contraceptive poate varia de la o femeia la alta.

Espumisan® – ameliorarea balonării!

Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a împăca hobby-urile, familia și prietenii pot duce la stres și consumul de cantități mari de alimente grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat și balonat.

Substanța activă a Espumisan®– simeticona – modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Astfel, bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

packshot-1-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Capsule cu 40 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Aflați mai multe

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-1-global-Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor, din primele săptămâni de viață

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian