Espumisan® Logo
Espumisan Logo Button closes the side navigation

Colicile sugarului

Ce sunt colicile sugarului?

Bebelușii sunt nou intrați în lumea noastră. Aceștia descoperă în mod constant lucruri despre sine și despre mediul lor înconjurător. Nu toate aceste descoperiri sunt plăcute și singurul mod prin care își exprimă neplăcerea este, desigur, plânsul. Plânsul îi poate ține ocupați pe părinți în timpul zilei și treji în timpul nopții. Ce doresc bebelușii?

Deși plânsul este normal, mulți părinți se confruntă cu perioade de plâns persistent și inexplicabil la bebelușii lor, ceea ce cauzează un stres considerabil pentru familie. Colicile sugarului, definite ca plâns timp de mai mult de trei ore zilnic, timp de trei zile pe săptămână la bebeluși cu dureri de burtică, deseori implică agitație pe timpul zilei cu o perioadă de vârf a plânsului care apare de obicei după-masa târziu sau seara.

De obicei, după 3-4 luni, simptomele dispar, de aceea sunt denumite și colicile de trei luni. Afectează aproximativ 10-30% din copiii din întreaga lume.

De ce bebelușul meu nu se oprește din plâns?

Au fost efectuate multe studii pe acest subiect, cu rezultate contradictorii. Dar se pare că tulburările gastro-intestinale, cum este malabsorbția glucidelor, se numără printre cele mai frecvente cauze declarate ale colicilor sugarilor. Fermentația resturilor de glucide determină o creștere a dioxidului de carbon și hidrogenului. Majoritatea părinților descriu simptomele ca un stomac zgomotos împreună cu flatulență, care este un alt indicator al unei probleme în tractul gastro-intestinal.

Cum se prezintă colicile sugarului?

Plânsul unui copil cu colici este descris ca fiind puternic, ascuțit și pătrunzător și poate dura ore întregi. Bebelușul nu poate fi alinat sau calmat prin afecțiune, alăptare sau schimbatul scutecelor. Este însoțit de tensiune în corp și posibila încordare a brațelor și a picioarelor. Abdomenul bebelușilor se poate simți umflat sau strâns, cu zgomote și flatulență.

Ar trebui să consult un medic?

Dacă bebelușul dumneavoastră plânge deseori perioade neobișnuit de lungi și neîntrerupte, este întotdeauna bine să consultați un medic. Printr-o examinare fizică completă, puteți exclude alte motive pentru plânsul acut al sugarului, cum sunt infecțiile sau traumatismele. S-a constatat că atât bebelușii alăptați, cât și cei care sunt hrăniți cu formule de lapte praf au la fel de multe colici. Cu toate acestea, eliminarea laptelui de vacă din dieta mamei poate avea un efect pozitiv asupra colicilor sugarului. (Intoleranța la lactoză în cazul bebelușilor este puțin probabilă. Dar proteina din laptele de vacă, pe de altă parte, poate declanșa colicile la sugari.)

Cum eliminăm gazele la bebeluși pentru ca aceștia să poată dormi?

Iată câteva sfaturi simple care pot ajuta: În timpul hrănirii, bebelușul trebuie ținut în poziție ușor ridicată, astfel încât aerul administrat în exces să poată ieși. Aplicarea unei ușoare presiuni pe abdomenul bebelușului a fost raportată ca fiind calmantă și utilă. Medicamentele eliberate fără prescripție medicală, cum este Espumisan®, sunt utilizate la scară largă pentru a oferi ameliorare copiilor cu colici. Ingredientul simeticonă este un antiflatulent care nu se absoarbe, cu o tolerabilitate excelentă.

Espumisan® - Ameliorarea colicilor sugarului!

Colicile reprezintă o afecțiune frecventă la copiii mici. Dar problemele de digestie persistente pot cauza un disconfort considerabil pentru bebeluși. Fără să menționăm angoasa pentru părinți și nopțile nedormite. Adăugate la stresul bebelușui în adaptarea la mediul înconjurător, problemele de digestie reprezintă un pericol evitabil. Pe lângă disconfortul unei produceri excesive de gaze în abdomenul celor mici, se adaugă neplăcerea cauzată de incapacitatea de a spune ce e în neregulă.

Simeticona – substanța activă din Espumisan® – poate oferi ameliorarea disconfortului din timpul colicilor. Ingredientul este un remediu împotriva balonării. Simeticona modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

Studiile au arătat că simeticona a ajutat până la 80% dintre familii să aibă o viață de familie îmbunătățită semnificativ.

packshot-3-global_Esp_100mg_ml_emulsion_MD

Espumisan® 100 mg emulsie

Emulsie cu 100 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Aflați mai multe

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

image-lineup-5-global_Esp_Caps_40_MD

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

Află mai mult
image-lineup-2-global-Esp_L_MD

Espumisan® 40 mg emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Află mai mult

Espumisan® TV Spot

Rulează videoul
ro_RORomanian