Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Balonarea și călătoriile

The back of a backpack tourist on the streets of Bangkok wearing a straw hat
The back of a backpack tourist on the streets of Bangkok wearing a straw hat

 

De ce mă simt balonat în vacanță?

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Și dacă sunteți în vacanță, „carburantul” cu care merge corpul dumneavoastră se schimbă în mod evident. O mare parte din experiența culturală a unei țări noi pe care o vizitați este interesanta cultură culinară. Consumul de curry condimentat dar gustos din țări precum Thailanda aduce corpului dumneavoastră o mâncare cu care nu este obișnuit. De asemenea, standardele de igienă scăzute din unele restaurante pot afecta sistemul digestiv.

Dar nu este nevoie să călătoriți departe pentru a prezenta balonare în timpul călătoriei. Chiar și petrecerea vacanțelor cu prietenii la distanță de o oră de casă vă poate tenta să vă schimbați obiceiurile alimentare. Vă puteți răsfăța cu mai multe gustări, alcool și mâncăruri grase. Doar sunteți în vacanță! Stomacul dumneavoastră s-ar putea să nu facă față și să vă „mulțumească” prin balonare și flatulență. Pentru unii oameni, acest lucru poate cauza nu doar probleme fizice, dar și stânjeneală și presiune socială.

 

Ce cauzează balonarea în timpul călătoriilor?

Sistemul digestiv uman este pe cât de miraculos, pe atât de sensibil. Încercarea unor alimente diferite față de experiența anterioară a stomacului dumneavoastră, indiferent dacă are loc acasă sau în vacanță, poate conduce la iritarea stomacului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări.

Producția de gaze este determinată de diferiți factori și, anume, disponibilitatea ingredientelor neabsorbite pentru fermentarea bacteriană în intestinul subțire și compoziția și distribuția florei intestinale. Introducerea de noi alimente și băuturi în dietă în timpul vacanței cauzează un dezechilibru. Alimentele nedigerate din stomacul și intestinele dumneavoastră sunt un mediu excelent pentru ca bacteriile să crească și să producă gaze care sunt blocate în sistemul digestiv.

Deși vacanța este un moment de relaxare și regenerare, mulți oameni preferă experiențe interesante și noi. Câteva zile intense în jurul templelor antice din Asia în caniculă pot cauza stres pentru organismul dumneavoastră și, de aceea, să vă afecteze digestia.

A blonde woman in summer white top and sunglasses at a food stall
A blonde woman in summer white top and sunglasses at a food stall

 

Care sunt problemele digestive întâlnite în vacanță?

Mulți oameni își petrec vacanţa într-o țară îndepărtată și ajung să își organizeze zilele în funcție de mersul la baie deoarece se tem de un incident. Dacă vi se pare familiar, rețineți că nu sunteți singur. Problemele digestive din timpul vacanței se pot manifesta în mai multe feluri:

Dureri de stomac
Multe probleme digestive se manifestă prin dureri de stomac. Acestea includ crampe, durere surdă sau balonare.

Diaree
Practic, diareea este orice modificare a comportamentului intestinelor care poate include frecvența și volumul crescut al scaunelor și creșterea fluidității scaunelor. Scăderea gradului de absorbție a fluidelor sau creșterea secreției de fluide în intestine determină ca scaunele să fie mai lichide. De obicei, diareea acută durează mai puțin de 2-3 săptămâni și este cauzată, în principal, de bacterii.

Reflux și arsuri
Uneori, acizii din stomac pot urca spre gât, ceea ce poate cauza un gust amar în gură. Uneori, se manifestă și o senzație de arsură în partea superioară a corpului și în zona inimii.

Gaze și balonare
Statisticile arată că 30% din populația generală suferă de balonare. Aceasta se asociază cu o senzație de plenitudine și durere în zona abdomenului. Producția de gaz din tractul gastro-intestinal depinde de obicei de cantitatea de alimente neabsorbite care sunt fermentate de bacterii și compoziția generală și distribuția florei intestinale.

 

Cum puteți scăpa de balonare într-o călătorie?

Dacă sunteți în vacanță și aveți un abdomen umflat și dureros, există mai multe lucruri pe care le puteți face.

Medicamente eliberate fără prescripție medicală Ameliorarea poate fi obținută prin medicamentele disponibile în farmacii. Produse ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor. Se recomandă să cumpărați astfel de medicamente înainte și să le luați cu dumneavoastră în călătorie.

Activitate fizică Studiile arată că activitatea ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la diminuarea balonării și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

Dacă balonarea și problemele digestive persistă, întotdeauna este o idee bună să consultați un medic local pentru a exclude o problemă gravă. De obicei, aceștia au multă experiență cu problemele turiștilor.

 

Cum puteți preveni balonarea din timpul călătoriei?

Problemele digestive pot apărea în timpul diferitelor faze ale digestiei. Problemele pot începe în timp ce înghițim prea mult aer când mâncăm în grabă sau pot fi cauzate de producția excesivă de gaze din intestinul inferior. Având în vedere că de cele mai multe ori balonarea în vacanță este cauzată de digestia alimentelor nepotrivite, există mai multe lucruri pe care le puteți face. Atenția acordată obiceiurilor și rutinei dumneavoastră vă poate ajuta să identificați cauzele pentru a vă asigura că vă puteți bucura de vacanțe cât mai mult posibil.

  Young parents having a meal at the dining table, wearing their work clothes with their child sitting between them. They are laughing and having a good time together
  Young parents having a meal at the dining table, wearing their work clothes with their child sitting between them. They are laughing and having a good time together

  Identificarea și evitarea alimentelor și situațiilor care vă fac să vă simțiți balonat
  Vă simțiți balonat după anumite alimente sau mese? Reacționați la anumite situații, poate în momente de stres?

  A blonde woman with a bob prepares her smoothie with pineapple and various fruits
  A blonde woman with a bob prepares her smoothie with pineapple and various fruits

  Respectați o dietă simplă
  Dacă simțiți deja disconfort în abdomen, poate fi o idee bună să consumați pentru câteva zile alimente simple, precum orezul cu legume. Evitând carnea și sosurile, acordați o pauză stomacului pentru a se adapta la noile alimente.

  A young woman with long, brown hair holds a tall glass with her hand and drinks a carbonated drink with a straw out of it
  A young woman with long, brown hair holds a tall glass with her hand and drinks a carbonated drink with a straw out of it

  Evitați alimentele care favorizează balonarea
  Se știe că alcoolul, țigările și băuturile carbogazoase provoacă balonare. Eliminarea lor din dieta dumneavoastră poate fi un prim pas către o stare mai bună.

  Woman’s hand pouring the medicine out of the bottle on her left palm
  Woman’s hand pouring the medicine out of the bottle on her left palm

  Medicamente eliberate fără prescripție medicală
  Ameliorarea poate fi obținută prin medicamentele disponibile în farmacii. Produse ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor.

  A woman and a man looking at each other while kneeling on the side of the road and tying their jogging shoes
  A woman and a man looking at each other while kneeling on the side of the road and tying their jogging shoes

  Activitate fizică
  Studiile arată că activitatea ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

   

  Espumisan® – Ameliorarea unui stomac balonat!

  Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a împăca hobby-urile, familia și prietenii pot duce la stres și la consumul de cantități mari de alimente grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat și dureros.

  Simeticona, substanța activă a Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Astfel, bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

  Espumisan’s active substance Simethicone basically alters the elasticity of gas bubbles that are trapped in the gastrointestinal tract. The bubbles are therefore broken up and the gas liberated which makes it easier for the gas to be eliminated by belching or passing flatus.

  Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

  Three girlfriends drinking coffee and having a good time, sharing information about flatulence and Espumisan.There is a packshot of Espusiman 40 mg Capsules in the front.

  Espumisan® 40 mg capsule

  Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

  Two packs of Espumisan 100 mg/ml Emulsion in different sizes in the foreground, behind the big package is an illustrated lion. In the background there is a happy baby that lies on his smiling mother and looking curiously at the camera

  Espumisan® 100 mg/ml emulsie

  Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor, din primele săptămâni de viață

  A happy father hugging his laughing daughter after taking Espumisan Emulsion 40

  Espumisan® 40 mg/ml emulsie

  Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

  Espumisan® TV Spot