Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Balonarea și dieta

A blonde woman with a bob prepares her smoothie with pineapple and various fruits
A blonde woman with a bob prepares her smoothie with pineapple and various fruits

 

Dieta și postul pot cauza balonare?

În primul rând, dacă suferiți de balonare, nu sunteți singur. Atât bărbații, cât și femeile suferă de balonare. Majoritatea oamenilor prezintă balonare și flatulență la un moment dat. Corpul nostru este un sistem miraculos, care are abilitatea de a transforma alimentele în energie. Dacă în timpul acestui proces sunt produse prea multe gaze în tractul gastro-intestinal, vă puteți simți abdomenul umflat și balonat.

Există mai multe diete diferite. Toate menite să ne facă să ne simțim mai bine. Dar uneori acestea fac exact opusul. Nu pentru că dieta nu ar fi bună. Dar toți suntem diferiți și reacționăm diferit la anumite alimente. Deci da, o dietă care este perfectă pentru vecinul dumneavoastră vă poate cauza balonare și senzație de plenitudine.

 

Cum provoacă dieta balonare?

Ne străduim să facem ceea ce trebuie pentru corpul nostru, mâncăm sănătos, nu mâncăm prea mult, evităm alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm. Dar, uneori, nu știm care sunt aceste alimente. Problemele cauzate de alimentație sunt frecvente, indiferent dacă este vorba de intoleranță la gluten, boala celiacă, intoleranță la lactoză sau multe altele. Acestea pot conduce la probleme grave de sănătate sau, mai frecvent, la balonare. Acest lucru se datorează incapacității organismului de a digera corect anumite tipuri de alimente.

Pe măsură ce renunțăm la anumite grupe de alimente, planul nostru alimentar poate face ca nutriția noastră să devină dezechilibrată. O problemă obișnuită este prea mult zahăr în dieta noastră. O serie de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, sunt frecvente și cunoscute. Acestea ar trebui diagnosticate de medicul nostru de familie. În plus, prea mult zahăr poate fi asociat cu balonarea. Chiar și prea multe legume sau, în general, fibre în exces în dieta dumneavoastră pot reprezenta o problemă deoarece alimentele nedigerate produc gaze. Încercarea unor alimente diferite față de experiența anterioară a stomacului dumneavoastră, indiferent dacă are loc acasă sau în vacanță într-o țară nouă, poate conduce la iritarea stomacului.

Dacă adoptați un nou obicei alimentar, înseamnă că schimbați sursa de energie a corpului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări. Un nou echilibru al grupelor de alimente sau introducerea unui volum mai mare de noi alimente cum sunt cerealele integrale, fibrele și legumele pot conduce la un exces de gaze.

Icon of wheat and hazelnut as examples of food allergy

Alergiile alimentare

Icon of a cupcake to illustrate the large amount of sugar in our meals

Prea mult zahăr

Icon of blood glucose measurement for managing diabetes

Diabet

Icon of peas as an example of a vegetable with excessive fiber

Legume și fibre în exces

 

Alte cauze ale balonării

Este normal să producem gaze și, de asemenea, să le eliminăm. Un om obișnuit elimină 500-1500 ml de gaze pe zi, în medie de 14 ori. Dar volumul și frecvența variază mult de la un individ la altul. Balonarea și flatulența excesivă pot avea diferite cauze.

Înțelegerea mecanismelor balonării și gazelor este complicată. În orice moment, un individ normal are 100–200 cm3 de gaze în tractul gastro-intestinal. Volumul de gaze crește, de exemplu, datorită înghițirii de aer și consumului de băuturi carbogazoase. În mod normal, aceste gaze sunt absorbite în fluxul sanguin și le eliminăm prin respirație. Sau sunt eliminate pur și simplu. Dacă sistemul este afectat, gazele în exces pot fi blocate sub formă de mici bule, ceea ce ne face să ne simțim plini și balonați.

  A young woman suffering from period bloating and sitting cramped on the floor holding her abdomen with her left hand
  A young woman suffering from period bloating and sitting cramped on the floor holding her abdomen with her left hand

  Multe femei raportează că suferă de balonare în perioada menstruală. Dezechilibrul hormonal poate duce la un tranzit digestiv mai lent și, astfel, cauzează balonare.

  A pregnant woman suffering from bloating, sitting on the sofa with her eyes closed. Her partner comforts her and holds her in his arms
  A pregnant woman suffering from bloating, sitting on the sofa with her eyes closed. Her partner comforts her and holds her in his arms

  Similar cu simptomele din timpul perioadei menstruale, balonarea poate apărea în timpul sarcinii.

   

  Ce ajută în caz de balonare și flatulență în timpul dietelor?

  Să reluăm: Tocmai ați luat un prânz perfect sănătos și, totuși, aveți din nou acea senzație de presiune în stomac. Iată câteva sfaturi și moduri de a reduce balonarea și flatulența:

  Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

  Activitatea fizică precum o plimbare prin cartier poate pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O doză de Espumisan® poate aduce ameliorare pentru o gamă largă de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau balonarea. Simeticona, substanța activă din Espumisan, modifică tensiunea superficială a bulelor de gaz acumulate în tractul gastro-intestinal și eliberează gazele care pot fi apoi absorbite sau eliminate.

   

  Espumisan® – ameliorarea balonării!

  Balonarea și flatulența sunt normale. Indiferent ce mâncați, stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a jongla printre hobby-uri, familie și activitatea socială pot duce la stres, la fel ca și consumul de alimente prea grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din stomac și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un tratament împotriva balonării și flatulenței. O singură doză din substanța activă a Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt balonarea sau flatulența.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.

  Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

  Three girlfriends drinking coffee and having a good time, sharing information about flatulence and Espumisan.There is a packshot of Espusiman 40 mg Capsules in the front

  Espumisan® 40 mg capsule

  Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

  Two packs of Espumisan 100 mg/ml Emulsion in different sizes in the foreground, behind the big package is an illustrated lion. In the background there is a happy baby that lies on his smiling mother and looking curiously at the camera

  Espumisan® 100 mg emulsie

  Emulsie ușor de administrat pentru tratarea colicilor din primele săptămâni de viață

  Espumisan® TV Spot